XOps

Betekenis: XOps

XOps is een overkoepelende term voor IT functies zoals DataOps, MLOps, GitOps, CloudOps en BizDevOps. De laatstgenoemde IT functionaliteit staat ook wel bekend als DevOps 2.0 en is een benadering van softwareontwikkeling die ontwikkelaars, operationeel personeel en bedrijfsteams aanmoedigt om samen te werken. Efficiëntie in werkprocessen binnen een organisatie is de achterliggende gedachte hierbij. Door de toepassing van BizDevOps is een organisatie sneller in staat om software te ontwikkelen en kan het beter inspelen op de vraag van gebruikers waardoor de inkomsten gemaximaliseerd kunnen worden.

DataOps wordt ingezet om de cyclustijd van data-analyse projecten te verkorten en tegelijkertijd de kwaliteit te verbeteren. MLOps is een toepassing dat gericht is op het maken, implementeren en onderhouden van machine learning-modellen. Ook dit is een overkoepelende term die een combinatie van verschillende methoden omvat. GitOps is gericht op het beheren van infrastructuur en applicatiesystemen met behulp van Git (open-source versiebeheersysteem).

CloudOps is een functionaliteit dat gericht is op het beheren van activiteiten waarbij IT-workloads of -services in de cloud worden geoptimaliseerd. Hoewel deze functionaliteit gericht is op het verbeteren van de toegankelijkheid en efficiëntie van clouddiensten zijn de XOps functionaliteiten voornamelijk gericht op de ontwikkeling en de beveiliging van de functionaliteiten. Netwerken en cloud activiteiten moeten effectief worden geïntegreerd om veilige en betrouwbare systemen voor workloads te bouwen.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency