Blockchain

Betekenis: Blockchain

Blockchain is een term voor een soort database waarin transacties in kunnen worden opgeslagen. Het betreft een realtime, onveranderlijk register van transacties en eigendommen. Blockchain heeft een structuur waarbij de informatie in blokken is opgeslagen. Dit zijn bokken die op afzonderlijke computers kunnen worden gekopieerd en gerepliceerd. Doordat de systemen identiek zijn en met elkaar zijn gesynchroniseerd, zal de informatie overal worden gewijzigd als er informatie wordt toegevoegd of verwijderd. 

Toepassing van blockchain 

Het grote voordeel van het toepassen van blockchain is dat het een veilige (niet te hacken) constructie is. De nieuwe blokken die aan het eind van de keten worden toegevoegd, zijn voorzien van een eigen unieke digitale handtekening of hash, bestaande uit een    

cijfer- lettercombinatie. Ondernemingen kunnen rechtstreeks op de meest veilige manier transacties valideren en uitvoeren. Dit kan zonder dat er hiervoor een tussenpersoon (zoals advocaten, bankiers of bemiddelaars) nodig is. Blockchain wordt gebruikt in een groeiend aantal branches. De bekendste implementatie van de blockchain is de bitcoin.      

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency