Third party data

Betekenis: Third party data

Third party data is een term die betrekking heeft op de bron van de beschikbare data. In geval van third party data is er de beschikking over data die verstrekt wordt door een data provider die geen direct contact heeft met de gebruiker van de gegevens. In dit geval worden de gegevens vaak verzameld van verschillende websites en platforms en vervolgens door een externe dataprovider samengevoegd in een data management platform (DMP). Het grote voordeel van het gebruik van third party data is dat er uitgebreide groepsprofielen kunnen worden gecreëerd door informatie (onder andere over web interacties en online gedragingen van gebruikers) van verschillende bronnen samen te voegen. De informatie wordt gesegmenteerd aangeleverd.

Belangrijkste reden voor het gebruik van third party data

De voornaamste reden om third party data te gebruiken is schaalvergroting. Third party data is een uitstekende bron van informatie die als basis kan dienen voor het vergroten van het bereik van marketingcampagnes, het ontdekken van nieuwe doelgroepen en het vergroten van de nauwkeurigheid van targeting. Dit is informatie biedt heel veel inzichten over het gedrag van een potentiële doelgroep.

Door het verdwijnen van third party cookies wordt het voor third party data providers een steeds lastigere opgave om relevante gegevens over een specifieke doelgroep te verzamelen. Het gevolg hiervan is dat het ook steeds lastiger wordt om third party data te gebruiken marketingcampagnes.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency