Webhosting

Betekenis: Webhosting

Ook wel: hosting

Webhosting zorgt ervoor dat websites continu beschikbaar zijn op het web. Een hosting provider beheert (meestal) meerdere webservers die 24 uur per dag via snelle lijnen zijn verbonden met het internet. Zij bieden abonnementen aan om een stukje ruimte op deze servers te huren om de bestanden op je website op te slaan.

Oplossingen voor hosting zijn er in verschillende smaken. Het laten hosten van een website kan al vanaf een paar euro per maand. Klanten met een zakelijke website zullen veel waarde hechten aan een goede bereikbaarheid en snelheid van hun website en goede ondersteuning bij hun abonnement. De meerprijs hiervan betaalt zich in dat geval zeker terug.

Wanneer een website veel bezoekers trekt, of een online applicatie meer rekenkracht nodig heeft voor ingewikkelde berekeningen, kan ook worden gekozen voor het huren van een geheel eigen webserver. Een verzameling webservers die speciaal is ingericht om statische bestanden zo snel mogelijk te kunnen downloaden wordt wel een content delivery network (cdn) genoemd.

Vaak is het bij het afsluiten van een hostingdienst mogelijk om meteen ook een domeinnaam te registreren.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency