Regressie

Betekenis: Regressie

Regressie is een belangrijk concept binnen machine learning. Het is een techniek die wordt gebruikt om een voorspellend model te bouwen op basis van historische gegevens. In de context van machine learning verwijst regressie naar het proces van het identificeren en modelleren van het verband tussen een afhankelijke variabele en één of meer onafhankelijke variabelen. Dit stelt ons in staat om toekomstige waarden van de afhankelijke variabele te voorspellen op basis van de bekende waarden van de onafhankelijke variabelen.

Regressie in Machine Learning

Regressie in machine learning is het proces van het bouwen van een voorspellend model dat in staat is om de relatie tussen een afhankelijke variabele en één of meer onafhankelijke variabelen te modelleren. Het doel is om een functie te vinden die de best mogelijke voorspellingen kan doen voor nieuwe, ongeziene datapunten. Er zijn verschillende soorten regressiemodellen die kunnen worden toegepast, afhankelijk van de aard van de gegevens en het doel van de voorspelling. Enkele veelgebruikte regressiemodellen zijn lineaire regressie, logistische regressie en polynomiale regressie.

Om een regressiemodel te bouwen, worden historische gegevens gebruikt waarvoor zowel de invoervariabelen als de uitvoervariabele bekend zijn. Deze gegevens worden gebruikt om het model te trainen, waarbij het model probeert de onderliggende relatie tussen de variabelen te leren. Nadat het model is getraind, kan het worden gebruikt om voorspellingen te doen voor nieuwe, ongeziene datapunten. Regressie in machine learning is een krachtige tool die wordt toegepast in verschillende domeinen, zoals financiën, marketing, gezondheidszorg en vele andere. Het stelt ons in staat om inzichten te verkrijgen uit gegevens en voorspellingen te doen die waardevol kunnen zijn voor besluitvorming en planning.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency