Virtueel

Betekenis: Virtueel

Ook wel: virtual reality (vr) of virtuele werkelijkheid

Virtueel is een bijvoeglijk naamwoord dat betrekking heeft op zaken die niet tastbaar zijn, maar slechts denkbeeldig, digitaal of als metafoor bestaan.

Een virtuele werkelijkheid (virtual reality) is een digitaal gesimuleerde en geanimeerde wereld. Denk aan een virtuele rondleiding door een museum of de kortstondig zeer populaire virtuele wereld Second Life. Virtuele realiteit is een bekend begrip geworden door de opkomst van computers en het internet.

Daarnaast kan virtueel ook slaan op een verwachting van wat waarschijnlijk staat te gebeuren. Denk aan een projectie van toekomstige winst- of omzetcijfers op basis van feitelijke gegevens uit het verleden en heden. In zo’n geval spreken we van een virtueel resultaat. Een wielrenner kan ‘virtueel in het geel rijden’, wanneer zijn voorsprong in de wedstrijd hem de toppositie in het tussenklassement zou kunnen opleveren.

Bij statistische analyse wordt ook vaak gewerkt met denkbeeldige gegevens. Een voorbeeld: het gemiddelde aankoopbedrag per bezoeker is een virtueel bedrag.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency