Zoeken
Menu

Wat is conversie optimalisatie precies?

Met conversie optimalisatie of CRO (Conversion Rate Optimization) verhoog je het percentage bezoekers dat een actie uitvoert op je website. Dat kan van alles zijn: het kopen van een product, het aanvragen van een offerte, contact opnemen of simpelweg inschrijven voor je nieuwsbrief. Met CRO haal je dus meer rendement uit hetzelfde aantal bezoekers. Moet je nagaan wat er gebeurt als je dan ook nog meer bezoekers trekt met SEO of SEA…

 Meer sales
Meer sales

Met conversie optimalisatie halen we meer sales uit de bezoekers die je nu al hebt. Dat scheelt weer marketingbudget!

 Inzicht in je doelgroep
Inzicht in je doelgroep

Minstens net zo belangrijk als meer omzet: inzicht. Met een paar tests achterhalen waardoor je doelgroep écht getriggerd wordt.

 Beter imago
Beter imago

Conversie optimalisatie → betere ervaring → blijere klanten → positieve reviews → beter imago. Zo simpel kan het zijn.

Onze werkwijze

Analyse
Stap 1 • Analyse

Een grondige analyse van je webstatistieken laat zien waar en waarom mensen afhaken. Dat gaan we aanpakken!

A/B testen
Stap 2 • A/B testen

Met een effectieve A/B test zetten we je huidige pagina af tegen eentje die wél geoptimaliseerd is voor conversies.

Dataverzameling & rapportage
Stap 3 • Dataverzameling & rapportage

We verzamelen een tijd lang data van het onderzoek en checken vervolgens welke pagina significant beter presteert.

Implementatie
Stap 4 • Implementatie

We implementeren de veranderingen die ervoor zorgen dat bezoekers converteren. Kunnen we meteen door met de volgende!

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Lassie
Papendal
Social deal
Scholen op de kaart
Nizo
Tesqua

Wij zijn oma

Verlaag je acquisitiekosten met CRO

Conversie optimalisatie is belangrijk. Want je kunt er je acquisitiekosten mee verlagen en meer waarde uit bezoekers of gebruikers halen. Stel dat je adverteert en zo 100 bezoekers per maand binnenhaalt waarvan er 5 klant worden. Met CRO maak je van die 5 misschien wel 10 klanten. Gewoon nog steeds met diezelfde 100 bezoekers en zonder ook maar een cent meer advertentiebudget uit te geven. Sterker nog, je acquisitiekosten per klant zijn dan ineens gehalveerd. Patsboem!

Neem contact op
Conversie optimalisatie

Bonus: meer bezoekers!

Met conversie optimalisatie verbeter je de gebruikservaring van je website. En zoekmachines willen zoekers óók die beste gebruikservaring bieden. Lang verhaal kort: Google zal je belonen met een paar betere rankings als jouw user experience optimaal is. Daardoor krijg je weer meer bezoekers en dus ook nóg meer klanten. Het conversiemes snijdt dus aan twee kanten.

Neem contact op
Conversie optimalisatie

Ook meer rendement uit je website?

Check dan snel wat ons team van data-nerds en CRO specialisten voor je kan betekenen. Neem je gewoon even contact voor op.

Neem contact op

OMA's laatste reviews

Review Walter Jurrius
"In OMA heb ik een fijn bureau gevonden met gedreven vakmensen die hun afspraken keurig nakomen, niks dan lof! Ik blijf nog even klant."
Walter Jurrius •
Review Rutger Sikma
"OMA heeft ons uitstekend geholpen met het opzetten van Google Analytics 4 en reporting (Looker Studio) voor onze websites voor tweedehands machines. Op een proactieve en inspirerende manier. Door deze oplossing kunnen wij onze websites op goed monitoren en aanpassen als dat nodig is."
Rutger Sikma • Project Manager E-commerce
Review Jan Scheele 
"Wat ben ik mega blij met en dankbaar voor de uitgebreide SEO scan die OMA voor mij heeft gedaan. Een bomvol boekwerk vol met tips waarmee ik gelijk aan de slag ben gegaan. Hele fijne communicatie en ik merk nu al de resultaten. Onwijs aanbevolen! "
Jan Scheele  • Ondernemer - Keynote spreker - Moderator
Review Kim Stein
"Daniël is bloedfanatiek, doelbewust en zich sterk bewust van de invloed van een goede website. Geef die jongen op z’n tijd een voetbal en hij komt helemaal tot z’n recht."
Kim Stein • Eigenaar - Ondernemers in Bedrijf
Review Anne de Boorder
"OMA is een onwijs fijne partner om mee samen te werken. De expertise en knowhow van het hele team hebben ons de afgelopen jaren geholpen uitdagingen aan te gaan en doelen te bereiken. Bovendien kunnen we niet alleen terugvallen op de professionele kennis van het OMA-team, maar ook op de persoonlijke focus."
Anne de Boorder • Project manager bij Lassie
Review Eddie van Ruler
"Daniel Kuipers van OMA heeft onze Website zo goed gemaakt dat bezoekers de producten goed kunnen vinden. HTI-RVS is mooie site geworden waardoor we meer opdrachten hebben kunnen uitvoeren. Zelfs in deze moeilijke periode krijgen we meer aanvragen en opdrachten. Daniel heeft de kennis om online beter vindbaar te worden bij de juiste mensen."
Eddie van Ruler • Eigenaar HTI RVS
Review Martin Eefting
"Hele fijne organisatie met fijne mensen die passie voor hun vak hebben en zich voor de volle 100% inzetten! "
Martin Eefting • Eigenaar GoHashtag
Review Radaradvies
"OMA in 3 woorden vanuit ons perspectief: objectief (en optimistisch), multidisciplinair (en moedig) en aandachtig (en adrem). Sinds we samenwerken met OMA hebben we een deskundige partner die ons aan de hand meeneemt in de online SEO wereld.  "
Radaradvies •
Review Andante Orgels
"Hele goede ervaringen met OMA. Sinds dat wij onze online marketing hebben uitbesteed aan Daniël Kuipers, Nicole en de rest van zijn team, boeken we meer resultaat. Een bedrijf met kennis van zaken. Wij bevelen OMA van harte aan! Andante Orgels. "
Andante Orgels •
Review Marieke Stuivenberg
"Bij Tesqua helpen we graag mensen met het behalen van hun sportieve doelen. Dit doen we vanuit onze strategie “verrassend persoonlijk & verrassend veelzijdig”. Zo zijn we in contact gekomen met OMA. Op een enorme persoonlijke manier helpen Daniel en het team van OMA ons om onze digitale doelstellingen te behalen."
Marieke Stuivenberg • Eigenaresse Tesqua
Review John Giezen
"Daniël Kuipers = SEO. Ik heb bij Daniël een op maat gemaakte zeer professionele Online Marketing inhouse training gevolgd. De training geeft je alle bagage om daarna zelf een vliegende start te maken op al een uiterst hoog online marketing level. Ik heb genoten van deze kwaliteitstraining gegeven door een zeer kundige prettige persoonlijkheid."
John Giezen • Head Marketing & Communications - NIZO
Review Victor Mooren
"De investering van mijn leven op gebied van SEO marketing. De gratis SEO scan die hij aanbood was erg waardevol om na te gaan hoe ik mijn website en content naar het volgende niveau kan tillen."
Victor Mooren • Oprichter - Victormooren.nl