Zoeken
Menu

Wat is conversie optimalisatie precies?

Met conversie optimalisatie of CRO (Conversion Rate Optimization) verhoog je het percentage bezoekers dat een actie uitvoert op je website. Dat kan van alles zijn: het kopen van een product, het aanvragen van een offerte, contact opnemen of simpelweg inschrijven voor je nieuwsbrief. Met CRO haal je dus meer rendement uit hetzelfde aantal bezoekers. Moet je nagaan wat er gebeurt als je dan ook nog meer bezoekers trekt met SEO of SEA…

 Meer sales
Meer sales

Met conversie optimalisatie halen we meer sales uit de bezoekers die je nu al hebt. Dat scheelt weer marketingbudget!

 Inzicht in je doelgroep
Inzicht in je doelgroep

Minstens net zo belangrijk als meer omzet: inzicht. Met een paar tests achterhalen waardoor je doelgroep écht getriggerd wordt.

 Beter imago
Beter imago

Conversie optimalisatie → betere ervaring → blijere klanten → positieve reviews → beter imago. Zo simpel kan het zijn.

Onze werkwijze

Analyse
Stap 1 • Analyse

Een grondige analyse van je webstatistieken laat zien waar en waarom mensen afhaken. Dat gaan we aanpakken!

A/B testen
Stap 2 • A/B testen

Met een effectieve A/B test zetten we je huidige pagina af tegen eentje die wél geoptimaliseerd is voor conversies.

Dataverzameling & rapportage
Stap 3 • Dataverzameling & rapportage

We verzamelen een tijd lang data van het onderzoek en checken vervolgens welke pagina significant beter presteert.

Implementatie
Stap 4 • Implementatie

We implementeren de veranderingen die ervoor zorgen dat bezoekers converteren. Kunnen we meteen door met de volgende!

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Lassie
Papendal
Social deal
Scholen op de kaart
Nizo
Tesqua

Wij zijn oma

Verlaag je acquisitiekosten met CRO

Conversie optimalisatie is belangrijk. Want je kunt er je acquisitiekosten mee verlagen en meer waarde uit bezoekers of gebruikers halen. Stel dat je adverteert en zo 100 bezoekers per maand binnenhaalt waarvan er 5 klant worden. Met CRO maak je van die 5 misschien wel 10 klanten. Gewoon nog steeds met diezelfde 100 bezoekers en zonder ook maar een cent meer advertentiebudget uit te geven. Sterker nog, je acquisitiekosten per klant zijn dan ineens gehalveerd. Patsboem!

Neem contact op
Conversie optimalisatie

Bonus: meer bezoekers!

Met conversie optimalisatie verbeter je de gebruikservaring van je website. En zoekmachines willen zoekers óók die beste gebruikservaring bieden. Lang verhaal kort: Google zal je belonen met een paar betere rankings als jouw user experience optimaal is. Daardoor krijg je weer meer bezoekers en dus ook nóg meer klanten. Het conversiemes snijdt dus aan twee kanten.

Neem contact op
Conversie optimalisatie

Ook meer rendement uit je website?

Check dan snel wat ons team van data-nerds en CRO specialisten voor je kan betekenen. Neem je gewoon even contact voor op.

Neem contact op
google
bing
semrush
leadinfo
activecampaign
hotjar

OMA's laatste reviews

Review Anne de Boorder
"OMA is een onwijs fijne partner om mee samen te werken. De expertise en knowhow van het hele team hebben ons de afgelopen jaren geholpen uitdagingen aan te gaan en doelen te bereiken. Bovendien kunnen we niet alleen terugvallen op de professionele kennis van het OMA-team, maar ook op de persoonlijke focus."
Anne de Boorder • Project manager bij Lassie
Review Roel Spans  
"OMA is sinds enige tijd ons marketingbureau voor de online beleving van Vormz. Zij helpen ons met de website, blogs, SEO en komen steeds met vernieuwende ideeën. Wij zijn zeer tevreden. Bezoekersaantallen op de website nemen toe en we worden echt veel beter gevonden in Google."
Roel Spans   • Eigenaar Vormz
Review Paul van Rijn
"Wij leerden Daniel kennen als een bevlogen ondernemer. Doordat wij nog onbekend waren met deze vorm van naamsbekendheid maken was het prettig dat Daniel ons hier bij de hand heeft genomen. Door de maandelijkse rapportages van en contacten met hem kregen wij al snel meer gevoel bij het geheel."
Paul van Rijn • Oprichter BVR Advies
Review Emiel Wessels
"‘Een prachtig voorbeeld dat je niet altijd veel geld nodig hebt om iets explosief te laten groeien. Door de juiste dingen te doen en tijd te investeren kun je er ook komen!’"
Emiel Wessels •
Review Walter Jurrius
"In OMA heb ik een fijn bureau gevonden met gedreven vakmensen die hun afspraken keurig nakomen, niks dan lof! Ik blijf nog even klant."
Walter Jurrius •
Review Radaradvies
"OMA in 3 woorden vanuit ons perspectief: objectief (en optimistisch), multidisciplinair (en moedig) en aandachtig (en adrem). Sinds we samenwerken met OMA hebben we een deskundige partner die ons aan de hand meeneemt in de online SEO wereld.  "
Radaradvies •
Review Paul Stam
"Daniel is een echte specialist, zijn kennis is enorm. Wat hij doet is aantoonbaar terug te zien in onze traffic en interactie op de website. En met zijn transparante, methodische maar vooral proactieve manier van werken levert hij ook service. Een super partner om mee samen te werken!"
Paul Stam • Marketing Manager - Lassie
Review Jan Scheele 
"Wat ben ik mega blij met en dankbaar voor de uitgebreide SEO scan die OMA voor mij heeft gedaan. Een bomvol boekwerk vol met tips waarmee ik gelijk aan de slag ben gegaan. Hele fijne communicatie en ik merk nu al de resultaten. Onwijs aanbevolen! "
Jan Scheele  • Ondernemer - Keynote spreker - Moderator
Review Martin Eefting
"Hele fijne organisatie met fijne mensen die passie voor hun vak hebben en zich voor de volle 100% inzetten! "
Martin Eefting • Eigenaar GoHashtag
Review Helmert van Reenen
"Prettig samengewerkt met OMA! Specialisten in hun vakgebied! "
Helmert van Reenen • Eigenaar en artdirector Mooimerk
Review Wim speek 
"Fijne partner om mee samen te werken! "
Wim speek  • Eigenaar bij HRM Profielen
Review Jasper LeSuis
"Daniël (samen met zijn snel groeiende team) is een pareltje binnen de online marketing wereld! Vol kennis, enthousiast, gedreven, resultaat gericht en gewoon een hele fijne vent. Ik ben blij dat we al een tijd samen werken aan de online marketing van https://viavector.eu/nl/."
Jasper LeSuis • Eigenaar ViaVector
Neem contact op