Data mining

Betekenis: Data mining

Data mining is een proces waarbij grote hoeveelheden gegevens worden geanalyseerd om nuttige informatie te ontdekken. Het wordt vaak gebruikt door bedrijven en organisaties om inzicht te krijgen in hun gegevens en trends te ontdekken die anders moeilijk te vinden zouden zijn.

Hoe werkt data mining?

Data mining begint met het verzamelen van gegevens uit verschillende bronnen, zoals databases, bestanden of sociale media. Vervolgens worden deze gegevens georganiseerd en voorbereid voor analyse. Dit kan het verwijderen van dubbele records, het opschonen van gegevens, het omzetten van gegevens in een uniform formaat en het selecteren van relevante variabelen omvatten.

Daarna worden geavanceerde analysetechnieken toegepast om de gegevens te verkennen en patronen te ontdekken. Hierbij worden verschillende algoritmen gebruikt, zoals clustering, classificatie, regressie en associatieregel-analyse. Door deze technieken toe te passen kunnen bijvoorbeeld klantprofielen worden geïdentificeerd, frauduleuze transacties worden opgespoord of productieprocessen worden geoptimaliseerd. Ten slotte worden de resultaten van de data-analyse gepresenteerd in een begrijpelijke vorm, bijvoorbeeld in de vorm van grafieken, tabellen of rapporten. Hierdoor kunnen organisaties beslissingen nemen op basis van data-driven inzichten en hun prestaties verbeteren.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency