Uploaden

Betekenis: Uploaden

Uploaden is het proces waarbij gegevens, bestanden of media vanaf een lokaal apparaat, zoals een computer of een smartphone, worden overgedragen naar een externe server, een online platform of een cloudopslagdienst. Bij het uploaden wordt informatie vanuit de bronlocatie gekopieerd en verzonden naar de bestemming, waardoor de gegevens beschikbaar worden gesteld op de geselecteerde online locatie.

De essentie van uploaden

Tijdens het uploaden wordt de data verzonden via een internetverbinding. Dit kan verschillende soorten bestanden omvatten, zoals afbeeldingen, video’s, documenten of andere soorten digitale inhoud. Het uploaden kan plaatsvinden via een webbrowser, waarbij men meestal een uploadknop op een website of een online platform gebruikt. Daarnaast kunnen speciale softwaretoepassingen ook worden gebruikt om bestanden naar een externe server te uploaden.

Uploaden is een tegenovergesteld proces van downloaden, waarbij gegevens van een externe locatie naar een lokaal apparaat worden overgebracht. Het uploaden van bestanden is een veelvoorkomende handeling bij het delen van inhoud, het maken van back-ups, het verzenden van bestanden naar anderen of het opslaan van gegevens op externe servers voor toekomstig gebruik.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency