Accessibility

Betekenis: Accessibility

Ook wel: toegankelijkheid of web accessibility

Web accessibility is het principe om websites toegankelijk te maken voor alle bezoekers, inclusief mensen met een beperking. Een goede website ziet er niet alleen strak uit voor de gemiddelde bezoeker, maar is ook zo opgezet dat deze bruikbaar is voor bezoekers met een functiebeperking, zoals een visuele, motorieke en cognitieve handicap.

Dit houdt onder meer in dat de html-code van pagina’s structuur en betekenis toevoegt aan teksten, dat van afbeeldingen en video alternatieve tekstversies beschikbaar zijn, dat teksten zo geschreven en opgemaakt zijn dat ze makkelijk te lezen zijn en dat de site zo is gebouwd dat deze gemakkelijk met en zonder muis gebruikt kan worden. Dit zijn slechts enkele algemene voorbeelden.

Door voldoende aandacht te besteden aan accessibility zal een website goed werken op elk apparaat met elk type webbrowser. Tevens zal een toegankelijk gebouwde website ook gemakkelijker goed scoren in zoekmachines.

Rondom de toegankelijkheid van websites bestaan diverse internationale en nationale richtlijnen, zoals de Web Content Accessibility Guidelines van het W3C en de Webrichtlijnen van de Nederlandse overheid.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency