Parameter

Betekenis: Parameter

Artificial Intelligence (AI) is een zich snel ontwikkelende technologie die alomtegenwoordig is in ons dagelijks leven. Het is een gebied dat zich richt op het ontwerpen van algoritmen en systemen die menselijke intelligentie nabootsen en verbeteren. Een van de belangrijkste concepten in AI is de parameter.

Wat zijn parameters in AI?

Een parameter in AI kan worden omschreven als een variabele die wordt gebruikt om een algoritme of model te definiëren en te trainen. Het zijn de instellingen die een AI-systeem aanpassen om de beste resultaten te behalen voor de gegeven taak. Parameters kunnen worden ingesteld voor verschillende soorten AI-toepassingen, zoals machine learning, neurale netwerken, en diepgaand leren.

In wezen zijn parameters de bouwstenen van AI-modellen. Ze bepalen de nauwkeurigheid, prestaties en algehele kwaliteit van een AI-systeem. De parameters worden geoptimaliseerd door middel van een proces genaamd training, waarbij het AI-systeem leert van voorbeelden en zichzelf aanpast om betere resultaten te produceren. Door de juiste parameters te kiezen en te optimaliseren, kunnen AI-modellen worden getraind om complexe taken uit te voeren, zoals beeld- en spraakherkenning, het voorspellen van verkeerspatronen en het aanbevelen van producten aan consumenten.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency