Python

Betekenis: Python

Python is een veelgebruikte programmeertaal die bekend staat om zijn eenvoudige syntaxis en brede toepassingsgebieden. Het is gemaakt door Guido van Rossum en werd voor het eerst uitgebracht in 1991. Python wordt vaak geprezen vanwege zijn leesbaarheid en helderheid, wat het ideaal maakt voor zowel beginners als ervaren programmeurs.

Kenmerken en toepassingen van Python

Python blinkt uit in diversiteit en wordt gebruikt voor webontwikkeling, data-analyse, kunstmatige intelligentie, wetenschappelijke berekeningen en meer. De uitgebreide standaardbibliotheek biedt ingebouwde modules en functies die ontwikkelaars helpen om efficiënt code te schrijven en taken uit te voeren, zoals bestandsbeheer, netwerkcommunicatie en data manipulatie.

Een ander opvallend kenmerk is de ondersteuning van verschillende programmeerparadigma’s, waaronder objectgeoriënteerd, imperatief en functioneel programmeren. Python’s gemeenschap en documentatie zijn uitgebreid en actief, waardoor het gemakkelijk is om hulp te vinden en kennis te delen. Of je nu een website wilt bouwen met behulp van frameworks zoals Django of Flask, gegevens wilt analyseren met behulp van bibliotheken zoals pandas en numpy, of complexe machine learning-modellen wilt ontwikkelen, Python biedt de tools en flexibiliteit om uiteenlopende projecten te realiseren.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency