Webbrowser

Betekenis: Webbrowser

Ook wel: browser

Een browser is een computerprogramma waarmee het mogelijk is om over het wereldwijde web te surfen, dat wil zeggen websites op het internet te bekijken. Webbrowsers zorgen ervoor dat webpagina’s gedownload kunnen worden van het web en zetten de broncode om naar een grafische weergave op het scherm.

Bekende webbrowsers zijn Internet Explorer (Microsoft), Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari (Apple) en Opera. De meeste browsers zijn beschikbaar voor alle grote besturingssystemen (Windows, OS X en Linux). Voor mobiele apparaten zijn er speciale browsers beschikbaar. Dit kunnen mobiele versie van hiervoor genoemde webbrowsers zijn, of browsers die specifiek zijn ontwikkeld voor een mobiel besturingssysteem.

Hoewel de manier waarop webbrowsers internettalen als HTML en CSS moeten interpreteren is vastgelegd in standaarden, bestaan er kleine verschillen tussen de diverse browsers. Bij ontwikkelen van een website is het belangrijk de website in meerdere browsers te testen om zeker te weten dat de site er in elke browser goed uit ziet en naar behoren werkt.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency