App

Betekenis: App

Ook wel: mobiele applicatie

Een app is een mobiele applicatie bedoeld voor een smartphone of tablet. Het zijn vaak kleine programma’s die bepaalde nuttige functionaliteit toevoegen aan het mobiele apparaat, of zorgen voor ontspanning.

Voorbeelden van populaire apps zijn WhatsApp, apps voor mobiel internetbankieren en spelletjes als Wordfeud. Veel apps zijn een verlengstuk van een website, zoals de apps van TwitterFacebook, 9292 Reisinformatie en Buienradar. Diverse grote merken bieden ook een eigen app aan hun klanten.

Apps kunnen worden gedownload en geïnstalleerd via de applicatiewinkel van het mobiele apparaat. Voor Apple’s iOS is dit de App Store, gebruikers met een Android-apparaat kunnen terecht bij Google Play. Er bestaan zowel gratis apps als applicaties waarvoor betaald moet worden.

Het doel van een app kan bestaan uit het promoten van een merk of website, of het bieden van een service of informatie aan gebruikers. Aan de laatste categorie is vaak een verdienmodel gekoppeld. De eigenaar van de app genereert inkomsten doordat gebruikers moeten betalen om de app te kunnen installeren, of door het plaatsen van in-app advertenties.

Voor het bedenken, ontwerpen en programmeren van apps kunnen gespecialiseerde bureaus worden ingeschakeld.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency