Flash

Betekenis: Flash

Adobe Flash is een technologie, software en bestandsformaat voor grafische (vector) afbeeldingen, animatieswebapplicaties en spellen die voornamelijk wordt gebruikt voor en binnen websites. Flash wordt veel gebruikt voor geanimeerde banners, online games en het online weergeven van video. Soms worden complete websites opgebouwd in Flash.

Flash werd oorspronkelijk ontwikkeld als een tekenprogramma voor tablets en pda’s. Nadat mogelijkheden voor animaties waren toegevoegd en het was overgenomen door Macromedia werd de applicatie ook populair op het internet. Na de overname van Marcomedia door Adobe is Flash onderdeel geworden van Adobe’s bestaande softwareprogramma.

Nadelen van Flash

Een nadeel van websites gebouwd in Flash was lange tijd dat de content niet geïndexeerd kan worden door zoekmachines.

Hoewel Flash vanwege de kleine bestandsgrootte en vele vormgevings en interactiemogelijkheden een succes is geworden, is de technologie op zijn retour. De standaard wordt niet ondersteund door de meeste smartphones en tablets, naar verluid vanwege het beslag dat Flash legt op de processor en accuduur. Ook was de beveiliging regelmatig een probleem, waardoor Flash onder meer gebruikt kon worden voor het verspreiden van schadelijke banners.

Alternatieven

Inmiddels zijn binnen HTML ook diverse alternatieven beschikbaar om o.a. websites te animeren en video te tonen.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency