Entity Extraction

Betekenis: Entity Extraction

Entity extraction, ook wel bekend als named entity recognition (NER), is een techniek binnen de Natural Language Processing (NLP) om specifieke informatie in tekst te identificeren en te extraheren. Het doel van entity extraction is om bepaalde entiteiten, zoals namen van personen, locaties, organisaties, datums en bedrijven te herkennen en te labelen.

Hoe werkt entity extraction?

Entity extraction maakt gebruik van algoritmes om patronen in tekst te herkennen en te categoriseren. Deze algoritmes maken gebruik van regels en machineleren om een model te ontwikkelen dat entiteiten kan herkennen en extraheren uit tekst.

In het machineleren proces wordt het model getraind op basis van voorbeelden van getagde tekst, waarbij de entiteiten zijn aangegeven. Het model leert vervolgens deze patronen te herkennen en te gebruiken om entiteiten te extraheren uit nieuwe onbekende tekst. Het proces van entity extraction is van groot belang in vele toepassingen, waaronder het analyseren van sociale media, het bijhouden van financiële gegevens, en het automatiseren van klantenservice. Het maakt het mogelijk om snel en accuraat informatie te vinden in grote hoeveelheden tekst en kan daarom een belangrijke tool zijn voor bedrijven en organisaties die werken met grote hoeveelheden tekstuele data.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency