TXT-bestand

Betekenis: TXT-bestand

Een TXT-bestand, afgeleid van “tekstbestand”, is een veelvoorkomend en eenvoudig bestandsformaat dat wordt gebruikt om onopgemaakte tekst op te slaan. Dit bestandstype is universeel bruikbaar en kan worden geopend met een breed scala aan softwaretoepassingen op verschillende platforms, zoals Windows, MacOS en Linux.

Kenmerken en gebruik van TXT bestanden

TXT-bestanden bevatten tekst zonder opmaak, zoals letters, cijfers, leestekens en speciale tekens. Ze worden vaak gebruikt voor het opslaan van eenvoudige gegevens zoals configuratie-instellingen, programmeercode, notities, memo’s en meer. Doordat er geen specifieke opmaak of structuur aanwezig is, zijn TXT-bestanden ideaal voor het delen van pure tekstinhoud zonder verlies van informatie.

Het grootste voordeel van TXT-bestanden is hun hoge mate van compatibiliteit. Omdat ze minimale opmaak bevatten, kunnen ze zonder problemen worden geopend op verschillende apparaten en tekstverwerkingsprogramma’s. Dit maakt TXT-bestanden tot een handige keuze voor het uitwisselen van gegevens tussen verschillende systemen en het bewaren van informatie op de lange termijn.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency