Natural Language Understanding

Betekenis: Natural Language Understanding

Natural Language Understanding (NLU) is een belangrijk onderdeel van de studie naar kunstmatige intelligentie en machine learning. Het verwijst naar de technologie die computers in staat stelt om menselijke taal te begrijpen en te interpreteren, net zoals mensen dat doen.

Technieken gebruikt in Natural Language Understanding

Natural Language Understanding gebruikt verschillende technieken om natuurlijke taal te analyseren, waaronder syntactische, semantische en pragmatische analyse. Syntactische analyse gaat over het analyseren van de grammaticale structuur van zinnen om te begrijpen welke woorden bij elkaar horen en wat hun rol in de zin is. Semantische analyse richt zich op de betekenis van woorden en zinnen, en hoe ze zich tot elkaar verhouden. Pragmatische analyse omvat het begrijpen van de context en de bedoeling achter de woorden en zinnen.

Met behulp van deze technieken kan Natural Language Understanding computers helpen om menselijke taal te begrijpen en er betekenis aan te geven. Dit kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen, zoals chatbots, vertaalmachines, spraakherkenning en sentimentanalyse. Door de mogelijkheid te hebben om menselijke taal te begrijpen en er betekenis aan te geven, kan NLU een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de communicatie tussen mens en machine.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency