Forwarder

Betekenis: Forwarder

Ook wel: alias

Een forwarder of alias is een naam die verwijst naar een ander adres.

Bij e-mail zorgt een forwarder voor een extra alias; mail gericht aan de forwarder wordt automatisch doorgestuurd naar de bij de forwarder ingestelde mailbox of e-mailadres. Desgewenst kunnen aan een e-mailforwarder ook meerdere ontvangers worden gekoppeld. Een speciaal soort forwarder is de catch-all, welke alle mail doorstuurd welke is gericht aan adressen binnen een domein waarvoor geen mailbox of forwarder is ingesteld.

Ook bij domeinnamen kan worden gewerkt met forwarders. Deze zorgen ervoor dat een website via verschillende domeinen te bereikbaar is.

Bij domeinen bestaat een onderscheid tussen forwarders en aliassen. Een alias maakt de website bereikbaar onder een extra domeinnaam, waarbij deze extra domeinnaam in de adresbalk van de browser blijft staan. Feitelijk komt dit neer op een kopie van de originele website (wat minder ideaal is voor SEO). Bij een forwarder wordt de bezoeker doorgestuurd naar het werkelijke adres van de website, wat ook in de adresbalk komt te staan. Dit kan ook een andere pagina zijn dan de homepage.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency