Internet

Betekenis: Internet

Het internet is een wereldwijd publiek computernetwerk. Het internet stelt mensen met een computer met internetverbinding overal ter wereld in staat om met elkaar te communiceren. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van snelle netwerkverbindingen die servers, datacentra en individuele gebruikers met elkaar verbinden.

Een belangrijk onderdeel van het internet is het wereldwijde web, dat met zijn miljoenen websites een gigantische informatiebron is. E-mail is eveneens een zeer bekende toepassing die gebruik maakt van het internet. Het internet faciliteert nog veel meer toepassingen en protocollen. Zo wordt het internet veel gebruikt binnen grote organisaties om informatie te delen tussen meerdere locaties en om medewerkers in staat te stellen om op afstand te werken.

Naast fysieke verbindingen en protocollen en afspraken om deze te gebruiken vormt het DNS-systeem een belangrijk onderdeel van de techniek achter het internet. Het zorgt ervoor dat websites en webservers bereikbaar zijn via herkenbare domeinnamen.

De geschiedenis van het internet begint eind jaren ’60 met de opzet van ARPANET, een millitair computernetwerk ontwikkeld door de VS. Dit netwerk is later opengesteld voor uniersiteiten. Begin jaren ’90 werd het ook voor bedrijven en particulieren mogelijk om toegang te krijgen tot het internet.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency