Webinar

Betekenis: Webinar

Met de opkomst van het internet is de moderne variant van seminar ontstaan: de Webinar. Webinar is letterlijk een samenvoeging van de woorden ‘seminar’ en ‘web’. Het verschil tussen een Webinar en seminar is dat er bij een Webinar alleen online publiek aanwezig is. Het Webinar evenement speelt zich ook af op het internet. Andere woorden die in plaats van Webinar worden gebruikt zijn WebCast, Online Seminar, Weblecture, Virtueel Event of Web Event 

Interactie tijdens een Online Seminar 

Een Webinar hoeft niet eenrichtingsverkeer te zijn, de kijkers kunnen meedoen. Afhankelijk van het thema van de Webinar kan interactie tussen publiek en spreker een sterke toevoeging zijn. Hierdoor behoudt het publiek meer de aandacht en voelt het online event eens tuk persoonlijker. Om deze interactie voor een groot publiek vast te stellen zijn er verschillende slimme tools waar men gebruik van kan maken: 

Door live je scherm te delen kun je kijken wat er door het publiek in de chat wordt gezegd. Daarnaast zijn er een hoop handige middelen om de deelnemers input te geven. Eén groot platform voor vragen en interactie is twitter. Maar de app Kahoot! is erg populair om live quizjes te doen. 

Webinar tijdsduur opvullen 

Via een computer, tablet of smartphone kunnen deelnemers het evenement volgen. Vaak wordt er een combinatie gebruikt van video, audio en visuele hulp. Deze visuele hulp is meestal een PowerPoint of video die aansluit bij het onderwerp. Als er gebruik wordt gemaakt van PowerPoint is het belangrijk dat deze synchroon loopt met de totale presentatie.  

Zorg er in ieder geval voor dat er genoeg is om het publiek te entertainen. De tijdsduur van Webinars worden namelijk steeds langer, tegen alle communicatietrends in. In de afgelopen jaren is de gemiddelde kijktijd toegenomen naar 57 minuten. Dit komt omdat Webinars zeer effectief, kostenbesparend, persoonlijk, interactief en live zijn. Deelnemers kunnen uit het gemak van hun eigen huis leren. Door Webinars is er meer ruimte om informatie op te schrijven en begrijpen. 

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency