IMAP

Betekenis: IMAP

Ook wel: Internet Message Access Protocol

Internet Message Access Protocol (IMAP) is een standaard waarmee e-mail kan worden verzonden en ontvangen.

Het transport van e-mailberichten over het internet verloopt via SMTP. Bij IMAP worden e-mailberichten niet, zoals bij POP3, gedownload van een online mailbox naar het postvak op de computer van de ontvanger, maar werkt de gebruiker rechtstreeks op de mailserver. Hier wordt al zijn ontvangen en verzonden mail centraal opgeslagen. Desgewenst kan e-mail in mappen worden gearchiveerd.

Doordat e-mail bij IMAP centraal wordt opgeslagen is het gemakkelijk om alle e-mail te synchroniseren tussen verschillende apparaten.

Beveliging

Toegang tot de IMAP-server is alleen worden mogelijk wanneer bij aanvang van de sessiede juiste gebruikersnaam en wachtwoord worden opgegeven. Optioneel kunnen de verbindingen worden beveiligd met verschillende vormen van versleuteling, zoals SSL.

Om ongewenste e-mail tegen te gaan zetten veel providers een spamfilter in. Spamberichten worden verwijderd voor deze in de mailbox van de ontvanger worden geplaatst, of verdachte berichten worden naar een aparte map binnen de inbox verplaatst.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency