Natural Language Generation

Betekenis: Natural Language Generation

Natural Language Generation (NLG) is een tak van Artificial Intelligence (AI) die zich bezighoudt met het automatisch produceren van menselijke taal. In tegenstelling tot Natural Language Processing (NLP), waarbij computers taal begrijpen en verwerken, richt NLG zich op het genereren van taal.

Hoe werkt Natural Language Generation?

Natural Language Generation is een technologie die computers in staat stelt om automatisch teksten, rapporten en andere vormen van geschreven en gesproken communicatie te genereren. NLG maakt gebruik van complexe algoritmes en geavanceerde taalmodellen om data te verwerken en deze om te zetten in menselijke taal.

NLG heeft verschillende toepassingen, zoals het automatisch genereren van nieuwsartikelen, rapporten, productbeschrijvingen en chatbot-antwoorden. Het wordt ook gebruikt in de gezondheidszorg en financiële sector voor het opstellen van medische rapporten en financiële analyses. NLG-systemen kunnen op basis van gegevens en parameters teksten produceren die consistent, nauwkeurig en begrijpelijk zijn voor de doelgroep. Door het gebruik van NLG kunnen bedrijven en organisaties hun communicatieproces efficiënter maken en tijd besparen bij het produceren van grote hoeveelheden tekstuele inhoud.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency