Internet of things

Betekenis: Internet of things

Ook wel: iot of internet der dingen

Het internet of things is een ontwikkeling waarbij alledaagse apparaten worden verbonden met het internet. Waar we nu nog gebruik maken van het wereldwijde web met computers, laptops en smartphones zal het internet in de toekomst zonder dat we het merken overal om ons heen zijn. Apparaten worden slimmer en zullen dankzij het internet der dingen in staat zijn om te communiceren met elkaar en de rest van de wereld.

Een veel gebruikt voorbeeld van een toekomstig internet of things is de koelkast. In de toekomst houdt je koelkast zelf de inhoud bij (bijvoorbeeld met RFID). Wanneer dagelijkse producten op dreigen te raken worden ze door de koelkast automatisch via internet bijbesteld. Ook een slimme thermostaat waarmee de temperatuur in huis op afstand of geheel automatisch geregeld kan worden is een voorbeeld van een huistoepassing van het internet of things.

Door apparaten en voorwerpen te laten evolueren tot embedded systems kunnen veel taken uit handen worden genomen. Behalve in huis verandert iot ook veel binnen bijvoorbeeld het bedrijfsleven (denk aan logistiek en opslag), in de zorg en op straat (denk aan veiligheid).

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency