Predictive analytics

Betekenis: Predictive analytics

Predictive analytics is een tak van data-analyse die zich richt op het voorspellen van toekomstige gebeurtenissen of trends op basis van historische gegevens en statistische algoritmen. Het kan gebruikt worden om voorspellingen te doen in verschillende domeinen, zoals marketing, financiën, gezondheidszorg en nog veel meer.

Hoe werkt Predictive analytics?

Predictive analytics maakt gebruik van geavanceerde analytische technieken en tools, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, om patronen en trends in historische gegevens te ontdekken en deze te gebruiken om toekomstige resultaten te voorspellen. Het proces begint met het verzamelen en opschonen van de gegevens, waarna ze geanalyseerd worden met behulp van modellen en algoritmen. Deze modellen worden getraind om te voorspellen wat er waarschijnlijk zal gebeuren in de toekomst op basis van de patronen die in de historische gegevens worden gevonden. De nauwkeurigheid van de voorspellingen hangt af van de kwaliteit van de gegevens en de complexiteit van de gebruikte modellen en algoritmen.

Predictive analytics kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het voorspellen van klantgedrag, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het identificeren van frauduleuze transacties en het voorspellen van ziektes. Het kan bedrijven helpen om betere beslissingen te nemen en hun prestaties te verbeteren door het maken van data gestuurde beslissingen.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency