Model

Betekenis: Model

Een model in de kunstmatige intelligentie (KI) is een wiskundige representatie van een systeem of proces dat door een computer kan worden begrepen en verwerkt. Een KI-model kan worden getraind met behulp van gegevens om voorspellingen te doen, patronen te herkennen en beslissingen te nemen. KI-modellen worden vaak gebruikt voor taken zoals beeldherkenning, spraakherkenning, natuurlijke taalverwerking, voorspellende analyse en besluitvorming. Ze zijn gebaseerd op algoritmen die gegevens kunnen analyseren en interpreteren om patronen te identificeren en deze patronen kunnen gebruiken om nauwkeurige voorspellingen te doen.

Wat zijn de belangrijkste modellen in kunstmatige intelligentie?

Er zijn verschillende soorten KI-modellen, waaronder supervised learning, unsupervised learning en reinforcement learning. In supervised learning wordt een model getraind met gelabelde gegevens, terwijl in unsupervised learning het model zichzelf traint door patronen te identificeren in ongelabelde gegevens. Reinforcement learning is een methode waarbij een model wordt beloond voor bepaalde acties, wat het model ertoe aanzet om bepaalde acties te ondernemen in een bepaalde situatie.

KI-modellen zijn van cruciaal belang voor het succes van veel moderne technologieën en kunnen worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, zoals autonome voertuigen, gepersonaliseerde aanbevelingssystemen, medische diagnoses en fraudedetectie.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency