Tablet

Betekenis: Tablet

Ook wel: tablet-pc

Een tablet-pc is een mobiel computersysteem uit één stuk. De grootte kan variëren van een A4 tot een A5 vel papier en tablets zijn maximaal enkele centimeters dik. Het scherm (vrijwel altijd een touchscreen) beslaat nagenoeg de volledige voorzijde, die meestal ook van één of meerdere knoppen is voorzien. Bij de meeste tablets en besturingssystemen heeft de gebruiker toegang tot het internet en kan het systeem naar wens worden uitgebreid met nieuwe mogelijkheden door het installeren van applicaties.

Het formaat en de toegankelijkheid van een tablet hebben er voor gezorgd dat deze apparaten in enkele jaren tijd erg populair zijn geworden. Het lijkt het ideale apparaat om op de bank of onderweg mee te werken. Sommige tablets kunnen worden uitgebreid met een toetsenbord en/of docking station en kunnen daarmee veranderen in een volwaardig werksysteem.

Bekende tabletmakers zijn Apple (iPad), Samsung (Galaxy Tab), Microsoft (Surface), Dell en Toshiba. De populairste besturingssystemen voor tablets zij iOS (Apple), Android (Google) en Windows RT (Microsoft).

[Inclusief kortingscode]
[Inclusief kortingscode]