POP3

Betekenis: POP3

Ook wel: Post Office Protocol (POP)

Post Office Protocol (POP) is een standaard waarmee e-mail kan worden ontvangen. POP3 is de meest recente en meest gebruikte versie van dit protocol.

Het transport van e-mailberichten over het internet verloopt via SMTP. Zodra een e-mailbericht aankomt bij de mailserver van de e-mailprovider van de ontvanger, wordt dit opgeslagen in een online inbox. Met behulp van het Post Office Protocol kunnen de berichten uit deze mailbox worden opgehaald met een e-mailprogramma.

De meeste e-mailprogramma’s zijn zo geconfigureerd dat berichten automatisch van de mailserver worden verwijderd zodra de berichten zijn gedownload vanaf de server.

IMAP is de facto de opvolger van POP3.

Beveiliging

Berichten kunnen met behulp van POP3 alleen worden gedownload wanneer bij aanvang van de verbinding de juiste gebruikersnaam en wachtwoord worden opgegeven. Optioneel kunnen de verbindingen worden beveiligd met verschillende vormen van versleuteling, zoals SSL.

Om ongewenste e-mail tegen te gaan zetten veel providers een spamfilter in. Spamberichten worden verwijdert voor deze in de mailbox van de ontvanger worden geplaatst, of verdachte berichten worden naar een aparte map binnen de inbox verplaatst.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency