Poll

Betekenis: Poll

Een poll is een peiling naar de mening van het publiek. De uitslag van een poll geeft de opinie van de ondervraagden weer. Deze uitslag kan worden meegewogen bij het nemen van beslissingen, maar moet vooral worden gezien als een indicatie van wat het publiek of de markt wil of vindt.

Online polls

Op het internet kunnen relatief makkelijk polls worden gehouden. Online polls op websites bestaan uit een formulier, dat bestaat uit een vraag met daarop enkele mogelijke antwoorden. De bezoeker kan het antwoord selecteren waarin hij zichzelf het meest herkent en vervolgens zijn stem insturen. De stem wordt verwerkt in de database. Vervolgens verschijnt de actuele tussenstand in beeld.

Zonder beveiliging kan de uitslag van een poll worden gemanipuleerd. Als bezoekers meerdere keren kunnen stemmen is het mogelijk om geautomatiseerd heel veel stemmen op een bepaalde optie uit te brengen. Het opslaan van het IP-adres van de bezoeker en het plaatsen van een cookie zijn mogelijke technieken om dit te voorkomen.

Verkiezingen en publieksprijzen

Polls worden ook veel ingezet rond verkiezingen. Bij politieke verkiezen kennen we wel de ‘exit polls’ die een indicatie geven van de definitieve verkiezingsuitslag. In sommige gevallen wordt een (online) poll ingezet om de uitslag van een verkiezing door het publiek te laten bepalen. Vaak gaat het om populariteitsverkiezingen, zoals de beste artiest, leukste winkelstraat of het meest innovatieve bedrijf.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency