Machine learning

Betekenis: Machine learning

Machine learning is een term die betrekking heeft op de automatisering van denk- en rekenkracht. Er worden hierbij systemen gebouwd die kunnen leren van de verwerkte data en deze kennis gebruiken om beter te kunnen presteren. Er wordt dus gebruik gemaakt van (toenemende) intelligentie dat géén biologische oorsprong heeft. Machine learning vormt dan ook een onderdeel van artificial intelligence (kunstmatige intelligentie).  

Brede toepassing van machine learning 

Machine learning is slimme software die in staat is om menselijke acties en beslissingen over te nemen en te overtreffen. Deze functionaliteit wordt tegenwoordig veelvuldig toegepast. Veel organisaties maken gebruik van machine learning om hun aanbod te verbeteren, efficiënter te werken en uiteindelijk meer rendement te genereren. Er wordt onder andere van deze vorm van artificial intelligence gebruik gemaakt bij de communicatie met banken, het online winkelen of het gebruik van sociale media

Algoritmes vormen de basis van machine learning. Hierbij wordt er grofweg gebruik gemaakt van twee soorten algoritmes: 

  • In geval van supervised learning is er sprake van leren met toezicht. Bij deze vorm zal een datawetenschapper het systeem voeden en het algoritme leren welke conclusies moeten worden getrokken uit specifieke informatie.   
  • In geval van unsupervised learning is er sprake van leren zonder toezicht. Bij deze vorm zal een computer leren om complexe processen en patronen te identificeren zonder dat er sprake is van menselijke betrokkenheid. Dit is een onafhankelijke manier van machine learning. Bij deze vorm kan de menselijke kennis worden overtroffen.     

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency