Turn-key

Betekenis: Turn-key

Turnkey is een ander woord voor ‘kant-en-klaar’ en kan op meerdere manieren geïnterpreteerd worden. Het gebruik van het woord turnkey in marketing betekent dat de klant een kant-en-klare oplossing verkrijgt zonder zelf er echt iets voor te doen. Deze oplossing kan snel en eenvoudig geïmplementeerd worden in het huidige bedrijfsproces van de klant. Hierbij kun je denken aan een websiteontwerp, trainingen of software systemen.  

De turnkey oplossing is ontworpen om een bepaald proces te vervullen. In de meeste gevallen zoeken klanten een eenvoudige en betaalbare optie. Dit zijn vaak oplossingen die gemaakt zijn in een vaste formule. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Microsoft 365, virusscanners en Adobe programma’s. Mensen kunnen betalen om deze kant-en-klaar services te gebruiken. Een turnkey oplossing is anders dan een op-maat-gemaakte oplossing. Aangezien op maat gemaakte oplossingen niet snel gebruikt kan worden zonder communicatie en tijd.  

Turnkey in marketing  

Het woord turnkey wordt in verschillende markten gebruikt. In de bedrijfswereld gaat het om het oplossen van bedrijfsprocessen. Of het versnellen/verkorten van deze processen. Dit kunnen programma’s zijn zoals hierboven werd benoemd. Maar ook het vergeven van een proces aan een ander bedrijf. Een voorbeeld hiervan is wanneer een apart bedrijf ervoor zorgt dat je webshop werkt. Om turnkey nog iets duidelijker te maken zetten we de volgende punten op een rijtje: 

  • Het woord turnkey kan worden gebruikt om een bedrijf, eigenschap of oplossing te beschrijven 
  • Een kant-en-klare oplossing (turnkey) is het tegenovergestelde van een op-maat-gemaakte oplossing 
  • Turnkey oplossingen zijn populair omdat ze geïmplementeerd kunnen worden zonder dat het huidige bedrijfsproces verstoord wordt 
  • Turnkey oplossingen besparen een hoop tijd en geld wanneer ze succesvol ingezet worden 

Een nadeel van de turnkey methode is de ‘algemene formule’ die wordt gebruikt. Dit is niet het geval bij een op maat gemaakt systeem. Aangezien deze precies kan aansluiten bij de behoeftes van de klant. Bij veel turnkey oplossingen is personalisatie geen probleem, zoals bij adobe programma’s. Binnen deze programma’s is er genoeg ruimte voor eigen interpretatie. Maar voor speciale oplossingen kan een op maat gemaakte oplossing beter werken dan een turnkey oplossing. 

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency