Mobilegeddon

Betekenis: Mobilegeddon

Ook wel: Google Mobile Friendly Update

Mobilegeddon is een bijnaam voor een Google update die is doorgevoerd met als doel om mobielvriendelijke webpagina’s hoger in de zoekresultaten van de zoekmachine te laten terugkomen wanneer er gezocht werd met een mobiel apparaat. Deze update werd geïntroduceerd (op 21 april 2015) om een betere service te bieden aan het toenemend gebruik van de zoekmachine met mobiele devices. Dit is de reden dat deze update officieel de naam “Google Mobile Friendly Update” heeft gekregen.

De term “Mobilegeddon” werd door veel webmasters gebruikt omdat de Google Mobile Friendly Update als gevolg zou hebben dat mobiel-onvriendelijke pagina’s zouden dalen in de ranking. De Mobilegeddon bleek terecht. De websites die niet automatisch schalen naar een beeldscherm (dus de niet mobile responsive websites of de websites die niet beschikken over een mobiele versie worden minder getoond op smartphones.

Daarbij behoorde de verandering dat Google ook apps indexeert bij deze Google Mobile Friendly Update. Een opvallende Mobilegeddon fun fact is dat de Google Mobile Friendly Update van tevoren werd aangekondigd. Het was in dit geval de eerste keer dat een update werd aangekondigd en webmasters in staat werden gesteld om voorzorgsmaatregelen te nemen.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency