Forum

Betekenis: Forum

Ook wel: discussieforuminternetforum of webforum

Een forum is een plek, evenement of medium waar ideeën en inzichten over een bepaald onderwerp uitgewisseld kunnen worden. Forum is latijn voor jaarbeurs of markt of een plaats waar recht wordt gesproken.

Expertforum

Eén mogelijke vorm van een forum is een groep deskundigen die tijdens een evenement in discussie gaan met elkaar en met toeschouwers.

Internetforum

Meer algemeen is de betekenis van een online community voor discussie. De afzonderlijke conversaties in een online forum worden ook wel topics of threads genoemd. Vaak zijn er meerdere subforums waar topics naar (deel)onderwerp worden ingedeeld. De forumsoftware stelt bezoekers van de forumwebsite in staat zich te registreren om nieuwe topics te kunnen opstarten of te reageren in bestaande discussies.

Om discussies op een forum in goede banen te leiden worden over het algemeen moderatoren aangesteld. Deze kunnen gebruikers aanspreken die zich niet aan geschreven of ongeschreven huisregels houden en waar nodig berichten bewerken, verwijderen en discussies sluiten. Wanneer er nog een laag gebruikers boven deze moderators bestaat dan worden deze doorgaans aangeduid als administrators. Bij herhaaldelijke overtredingen kunnen gebruikers worden geband.

Veel internetfora zijn onafhankelijk, bedoeld om gebruikers met in contact te brengen, bijvoorbeeld vanwege affiniteit met een bepaald onderwerp. Forums kunnen ook worden ingezet door bedrijven. Een voorbeeld van een toepassing is het creëren van een supportcommunity, waar klanten met vragen of problemen elkaar kunnen helpen. Vaak zijn hier ook medewerkers actief, om als moderatoren de discussie te leiden en eventueel te reageren vanuit de organisatie.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency