2xx pagina

Betekenis: 2xx pagina

Een 2xx pagina is een term voor een HTTP status respons code die de stand van zaken weergeeft met betrekking tot de communicatie tussen servers en browsers. Deze HTTP status respons codes zijn van belang bij ieder verzoek om een website of webpagina te openen. Deze codes zijn van belang omdat er een verschil kan zijn in de manier waarop servers reageren op een verzoek vanuit een browser. Een 2xx pagina kan gezien worden als een succesvolle pagina, ondanks dat de term 2xx kan meerdere betekenissen hebben. De letters staan immers voor meerdere cijfercombinaties. Deze 2 cijfers na de het eerste cijfer 2 geeft immers aan wat de status is van de aanvraag. Hierbij zijn de onderstaande combinaties mogelijk:

  • De HTTP-status code 200 betekent dat alles ok is en dat de bezoekers van je website of webshop en zoekmachines zonder problemen alle inhoud zien.
  • De HTTP-status code 201 geeft aan dat de aanvraag is voltooid en dat er een nieuwe bron wordt gemaakt.
  • De HTTP-status code 202 geeft aan dat de aanvraag is aanvaard maar nog niet volledig is afgehandeld.

Een 2xx pagina heeft veel impact op de vindbaarheid van een pagina of website. Het zorgt ervoor dat de inhoud hiervan goed zichtbaar is voor zowel de bezoeker als de zoekmachine.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency