Back-End

Betekenis: Back-End

Een Back-End developer is verantwoordelijk voor de achterkant van een website. Hierbij kun je denken aan de regels van codes die nodig zijn om een website te laten werken. De Front-End is wat de bezoeker ziet, alle elementen op een website. Alles wat zichtbaar is op de Front-End wordt verzorgd door de Back-End. De Front-End gaat over de gebruiksvriendelijkheid van de website. Wat alvorens door de Back-End developer in elkaar gezet wordt. 

Als we gaan kijken naar het aankoopproces op een webshop ziet dit eruit als volgt: De bezoeker doet een product in een winkelmand, rekent die af en wacht tot de bestelling bezorgd wordt. Een Back-End developer zorgt ervoor dat dit gehele proces goed gecommuniceerd wordt met de nodige systemen zodat het product bij de klant terecht komt. Samen met de Front-End developer en webdesigner creëert de Back-End developer een goed werkende website. 

Richtlijnen voor een goede gebruikersinterface 

Er zijn een aantal onderdelen waaruit de Back-End bestaat: 

  • Een database: Hier worden gegevens opgeslagen 
  • Een server: Hier draait de database op 
  • Een applicatie: Hier worden de gegevens uit de Front-End ontvangen 

De developer van de Back-End zorgt ervoor dat alle drie de bovenstaande onderdelen goed met elkaar communiceren en samenwerken. Een groot verschil tussen Front-End en Back-End is dat de bezoeker de Back-End niet kan zien. Naast de bezoeker ziet de admin ook niet altijd de Back-End. Dit komt omdat admin vaak werkt in het CMS, de laag tussen de Front-End en Back-End. In principe vallen alle onzichtbare processen onder het Back-End. Een aantal voorbeelden van deze processen is de registratie van gebruikers, het uploaden van bestanden en het versturen van bestellingen en/of data naar andere systemen.  

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency