Snippet

Betekenis: Snippet

Ook wel: tekstfragment

Een snippet is een fragment of sample van een langere tekst die wordt gebruikt om een indruk te geven van de gehele versie.

In de resultaten van zoekmachines wordt gebruik gemaakt van snippets (in combinatie met een titel en de URL van de gevonden pagina). Zoekmachines als Google tonen meestal een tekstfragment dat afkomstig is van de betreffende pagina. Het tonen van een stukje tekst van één of twee zinnen waarin de keywords voorkomen waarop werd gezocht vertelt de gebruiker iets over de context waarin deze zoekwoorden in de tekst voorkomen. Wanneer er geen geschikte sample gevonden kan worden wordt vaak teruggevallen op de meta-description.  De snippet die wordt getoond op de resultaatpagina is medebepalend voor de kans dat een gebruiker een resultaat aan zal klikken.

Als behalve tekst ook andere meta-informatie wordt getoond, zoals beoordelingen en afbeeldingen, dan spreken we van rich snippets.

Snippets worden echter ook op andere plaatsen toegepast dan bij de zoekfuncties van zoekmachines en websites. Bijvoorbeeld in e-mailprogramma’s die in de lijst met e-mailberichten naast de afzender en onderwerpregel ook de eerste zinnen van een bericht tonen. Binnen e-mailmarketing wordt hier slim op ingesprongen door het bericht te laten beginnen met een prikkelende opening, die vaak een gepersonaliseerde aanhef bevat. Door slim gebruik te maken van deze snippets kan het openingspercentage van e-mails worden verhoogd.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency