News feed

Betekenis: News feed

Een newsfeed is een samengestelde lijst met nieuwsberichten uit diverse bronnen. De feed kan automatisch worden vastgesteld, bijvoorbeeld door de artikelen uit een vooraf gekozen selectie RSS-feeds op te nemen, of handmatig worden samengesteld (curated).

Newsfeeds kunnen voor verschillende doeleinden worden ingezet. Bijvoorbeeld voor intern gebruik, om mensen binnen de organisatie op de hoogte te houden van ontwikkelingen in de markt. Ook kan een news feed worden gepubliceerd op een website of worden verspreid in de vorm van een e-mailnieuwsbrief, met als doel meer bezoekers of abonnees aan te trekken. Of de feed kan worden gedeeld via sociale media om meer volgers te verwerven.

Bij externe publicatie kan de feed worden aangevuld met advertenties. Hetzij om eigen producten en diensten te promoten, hetzij het doorgeven van advertenties van derden als verdienmodel.

De tijdlijn van sociale media als Twitter en Facebook, met alle berichten van mensen die je volgt of waarmee je bevriend bent, is in feite ook een nieuwsfeed.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency