Header

Betekenis: Header

Een header is een term die meerdere betekenissen heeft. De term header wordt immers onder andere gebruikt om de bovenzijde van een webpagina aan te geven. De informatie die hierop te vinden is, zal in de meeste gevallen op alle pagina’s van de website of een webwinkel te vinden zijn.

De header wordt in dat geval dan gebruikt om een logo of een merknaam onder de aandacht te brengen. Uiteraard kan hierbij een combinatie worden gevormd met een slogan. Bij deze keuze wordt de header als instrument voor branding gebruikt. Tevens kunnen er andere vaste elementen toegevoegd worden aan de header zoals subcategorieën of contactinformatie. Deze laatste elementen kunnen ook in de footer van het online platform verwerkt worden.

Wat zijn HTML headers?

HTML headers hebben als functie om webcrawlers op een eenvoudige manier de webpagina te laten scannen zodat er een beeld kan worden gevormd over de inhoud hiervan. HTML header tags worden over de volledige pagina gebruikt waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen H1 titels (ook wel de title tag genoemd), H2 subtitels en H3 koppen.

Het onderscheid tussen de koppen en subkoppen is niet alleen van belang voor de zoekmachineoptimalisatie van de website maar ook om de layout van de webpagina dynamisch aan te kunnen passen zodat deze beter leesbaar wordt.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency