BIC nummer

Betekenis: BIC nummer

Ook wel: SWIFT adres

Een BIC nummer is een reeks van cijfers en letters die gebruikt worden om banken te identificeren als er gebruik wordt gemaakt van het internationale betalingsverkeer. Door het gebruik van BIC nummers komen internationale betalingsoverdrachten bij de juiste bank terecht. De letters BIC staan dan ook voor de term: Business Identifier Code. In het verleden werd hier de term SWIFT code voor gebruikt. Dit is de reden dat het BIC nummer ook wel bekend staat als het SWIFT adres.

Een BIC nummer wordt op een eenduidige manier opgesteld. Het nummer begint met een bankcode die wordt gevolgd door een landcode (bijvoorbeeld NL). Daarna volgt een plaats code en eventueel een filiaalnummer. In Nederland wordt een filiaalnummer niet gebruikt. Het BIC nummer is geïnitieerd door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie om het internationale betalingsverkeer soepeler te laten verlopen.

Verschil BIC nummer en IBAN nummer

Het BIC nummer moet niet verward worden met een IBAN nummer. Het International Bank Account Number (IBAN) identificeert elke rekeninghouder, inclusief bank en vestigingsland. Door het gebruik van de unieke IBAN nummers kunnen banken de betaling helemaal automatisch verwerken, zonder aanvullende informatie. Het grote verschil tussen een BIC nummer en een IBAN nummer is dat het laatstgenoemde nummer volledig uniek is en gekoppeld is aan een specifieke rekening. Een BIC nummer is een meer algemeen nummer.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency