Mobiele website

Betekenis: Mobiele website

Een mobiele website is een website die speciaal is gemaakt voor gebruik op een mobiel apparaat zoals een smartphone. Door specifieke kenmerken van een smartphone zijn niet alle reguliere websites goed toegankelijk of makkelijk te gebruiken. Vooral in de eerste jaren sinds de opkomst van mobiel internet werden daarom veel speciale mobiele websites ontwikkeld.

Een aantal kenmerken van apparaten waarmee bij het ontwikkelen van een mobiele website rekening wordt gehouden:

  • Kleinere schermen met een lage resolutie
  • Het ontbreken van een muisaanwijzer
  • Verbindingen zijn vaak trager en dataverkeer kan kosten opleveren

De mobiele versie van een reguliere website is daarom vaak eenvoudiger van opzet. Er zijn minder grafische elementen, de mogelijkheden om te navigeren zijn meteen zichtbaar en de hoeveelheid aangeboden content is soms minder dan op de volwaardige site.

Veel mobiele websites zijn bereikbaar via een aparte domeinnaam of subdomein. Zo zou een mobiele versie van www.marketingtermen.nl bereikbaar kunnen zijn via m.marketingtermen.nl.

Met de ontwikkeling van mobiel internet en smartphones worden de verschillen tussen surfen op een computer en surfen op een telefoon steeds kleiner. Dankzij grotere schermen neemt ook de omvang van viewports toe. Tegelijk komen er steeds meer apparaten om bij de ontwikkeling rekening mee te moeten houden en verwachten ook mobiele bezoekers een volledige website. Om deze reden wordt vandaag de dag vaker gekozen voor het responsive maken van de reguliere website dan het laten bouwen van een aparte mobiele website.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency