Metatag

Betekenis: Metatag

Ook wel: meta-description of meta-keywords

Een meta-tag is een regel html-code waarmee extra beschrijvende informatie kan worden toegevoegd aan een webpagina, die niet zichtbaar is voor de bezoeker. Metatags zijn het meest bekend vanwege hun gebruik door zoekmachines. De bekendste metatags zijn die voor het toevoegen van zoekwoorden (keywords) en een omschrijving (description) aan de pagina.

De opgegeven keywords werden in het verleden door zoekmachines gebruikt bij het samenstellen van zoekresultaten, maar deze zijn in onbruik geraakt. Het toevoegen van meta-keywords aan de website is niet meer nodig, zoekmachines halen deze zelf uit de content van de website.

De meta-description is nog wel relevant voor zoekmachines als Google. Deze tekst wordt in veel gevallen getoond als korte beschrijving van de pagina bij het zoekresultaat. Een pakkende meta-description van maximaal 155 tekens en voorzien van enkele zoekwoorden kan er voor zorgen dat een website beter opvalt tussen de andere zoekresultaten.

Een andere relevante metatag is een tag om het indexeergedrag van crawlers van zoekmachines te beïnvloeden, onderdeel van de robots exclusion standard. Door een metatag toe te voegen met de naam viewport wordt ingesteld op welk formaat de pagina wordt geopend en in hoeverre bezoekers mogen inzoomen en uitzoomen.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency