Magento

Betekenis: Magento

Magento is een webshop CMS (Content Management Systeem) waarmee je een webwinkel kunt bouwen. Een CMS is de ‘achterkant’ van je website of webshop. Vooral developers en IT’ers hebben met het CMS te maken. Het is dus oké als je niet gelijk snapt wat een ‘webshop CMS’ inhoudt. In het CMS worden pagina’s gemaakt, bestellingen zichtbaar en alle functionaliteiten ingesteld en beheert. In principe is het CMS de basis van je webshop. Een webshop CMS zoals Magento is een speciaal CMS-platform waar bedrijven een webshop op kunnen laten draaien. 

Voordelen Magento als Webshop systeem 

Magento is één van meerdere webshop CMS-systemen. Naast Magento zijn er ook andere systemen van onder andere Lightspeed, Prestashop, Shopify en Wordpress in combinatie met Woocommerce. Veel bedrijven kiezen toch voor Magento bij het opstarten van hun webshop. Magento biedt namelijk de volgende voordelen: 

  • De meest uitgebreide basis van alle webshop systemen om op te bouwen 
  • Enorm veel vrijheid en mogelijkheden voor een goede webshop 
  • Ten eerste kun je vrijwel alles zelf bouwen, zolang je een beetje kennis van programmeren hebt 
  • De mogelijkheid om meerdere webshops te koppelen aan één ‘achterkant’ (backend), waardoor je makkelijk kunt wisselen tussen en werken aan de webwinkels 
  • Mogelijkheid om specifieke aanpassingen/toevoegen aan je website te verwerken 

Er zijn al veel partijen die werken met Magento, hierdoor kun je makkelijk integraties en koppelingen maken. Aan de ene kant zou je verwachten dat veel websites op elkaar lijken die werken met Magento. Maar het tegendeel is juist het geval! Dankzij de kracht om een zo’n uniek mogelijke uitziende webshop te creëren, zijn webshops gemaakt in Magento niet naast elkaar te herkennen.  

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency