Landextensie

Betekenis: Landextensie

Een landextensie is een term voor is de toevoeging achter een domeinnaam die betrekking heeft op de nationaliteit waarop de betreffende website zich richt. De “.nl” extensie wordt bijvoorbeeld gebruikt voor website die zich richt op de Nederlandse markt en een “.de” extensie wordt gebruikt voor website die zich richt op de Duitse markt.

Het gebruik van een landextensie is dus van grote waarde voor websites die zich op landelijk niveau richten. Landextensies bestaan uit twee letters die vrijwel altijd zijn vastgesteld op basis van de ISO 3166-1 standaard. Hierbij wordt er uitgegaan van de nationale schrijfwijze van het betreffende land. De “.de” extensie refereert dus aan Deutschland.

De “.com” extensie wordt vaak gebruikt voor een Engelstalige website maar wordt ook veel gebruikt voor internationaal opererende bedrijven. Deze extensie is dan ook een generieke extensie en géén landextensie omdat er niet specifiek land of gebied zoals bij een “.eu” extensie (referent naar Europa) het geval is.

Voor een Engelstalige website dat zich specifiek richt op het Verenigd Koninkrijk kan beter een “co.uk” extensie gebruikt worden.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency