Content

Betekenis: Content

Ook wel: copy of kopij

De inhoud van een website noemen we ook wel content. De content omvat alle teksten, afbeeldingen, video’s en eventuele overige inhoud van een internetsite.

Content omvat de boodschap die met een website overgebracht moet worden. Deze kan puur informatief zijn, of bijvoorbeeld bedoeld om een product of dienst te verkopen. Behalve de inhoud zelf is de vorm bepalend voor de effectiviteit van de content.

Veel websites gebruiken een cms om de inhoud te beheren. Veel sites maken voor het serveren van statische bestanden als afbeeldingen en downloads gebruik van een content delivery network (cdn). Veel bedrijven die met regelmaat nieuwe content willen plaatsen op hun website en sociale media maken gebruik van een contentkalender.

De content van een website is tevens een belangrijke factor voor de vindbaarheid van een site in zoekmachines als Google. Deze zoeken continu het internet af op zoek naar nieuwe informatie. De content helpt hierbij om te bepalen waar een website over gaat. Vandaar dat wel wordt gezegd: “content is king”. Wanneer een identieke tekst op meerdere webpagina’s verschijnt dan is er sprake van duplicate content.

Een fysieke reproductie van een boek, document, film of muziekstuk wordt hard copy genoemd.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency