Footer

Betekenis: Footer

Een footer is een term voor het deel aan de onderzijde van de website waarop content staat die op alle pagina’s te zien is. Op iedere pagina is dezelfde informatie te zien op deze onderbalk. De primaire doelstelling van het gebruik van de footer is om deze ruimte te gebruiken om praktische informatie over de website of het bedrijf te delen.

Hierbij kan gedacht worden aan openingstijden, adresgegevens of contactgegevens. Daarnaast kan de footer een sitemap beschikken. Een footer kan veel waarde voor een website genereren. Vaak staat in de footer precies de informatie waar mensen naar op zoek zijn. Deze informatie laat mensen nadenken over hun volgende stap.

Dit is de reden dat veel mensen die een webpagina bezoeken vaak volledig naar beneden scrollen. Een footer kan dan ook uitstekend ingezet worden om bezoekers te inspireren om langer op de website te blijven, contact op te nemen of in te schrijven voor een eventuele nieuwsbrief. Er bestaan overigens geen harde regels die betrekking hebben op de inhoud van de footer. Deze ruimte is naar wens in te vullen

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency