Plug-in

Betekenis: Plug-in

Ook wel: digitale toevoegingen aan een computerprogramma of systeem

Een plug-in is een softwarepakket dat je kunt gebruiken als aanvulling of uitbreiding op een digitaal systeem of computerprogramma. Dit stukje software bevat extra functionaliteiten. Door het gebruik van plug-ins voeg je bijvoorbeeld losse code elementen toe aan een website. Niet iedere plug-in kan op zichzelf draaien. Er zijn plug-ins waarbij je een host-applicatie nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de software toevoeging. De letterlijke vertaling van plug-ins (dat je iets ergens in kunt pluggen) gaat niet altijd op.

Voorbeelden bekende plug-ins

Er zijn diverse voorbeelden te noemen van bekende en veelgebruikte plug-ins. Het bekendste voorbeeld is de Yoast SEO plugin. Dit is ‘s werelds meest gebruikte plugin voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Daarnaast wordt de Google Analytics by Yoast veel gebruikt om toegang te krijgen tot webanalyse gegevens. Ander bekende (WordPress) plug-ins zijn WP rocket om de snelheid van de website te verhogen en de Broken Link Checker om de website eenvoudig te kunnen controleren op defecte links.

Let op bij het gebruik van digitale toevoegingen aan een computerprogramma of systeem. Als je te veel plug-ins aan een website toevoegt, kan er vertroebeling ontstaat van de basiscode van de website waardoor bijvoorbeeld je SEO waarde kan dalen of je pagina snelheid kan vertragen. Tevens is het goed om te realiseren dat plug-ins belemmerend voor elkaar kunnen werken met betrekking tot functionaliteit.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency