Wireframe

Betekenis: Wireframe

Een wireframe is een schematische weergave van een website of webpagina. Wireframes zijn dus visuele weergaves die gebruikt worden om de informatiestructuur, met de bijbehorende content en navigatiefuncties, inzichtelijk te maken. Aan de hand van deze “bouwtekening” wordt ook direct duidelijk hoe deze toepassingen met elkaar in verbinding staan en samenwerken. Een wireframe kan het beste gezien worden als een bouwtekening van een website. Dit document vormt dan ook als basis voor het daadwerkelijk vormgeven hiervan. Hierbij wordt de focus gelegd op de content en de functionaliteit van de betreffende pagina of site. Er wordt in een wireframe dus nog geen aandacht geschonken aan het design hiervan. Dit maakt een wireframe een zeer praktische toepassing. Hierin wordt dus de layout van de pagina’s getoond zonder dat er aandacht is op aspecten als stijl, kleurstelling en grafische elementen.

Bij het vormgeven van een wireframe ligt de focus op de onderstaande aspecten:

· Structuur van de website of de webpagina. Hierbij wordt de samenhang tussen de verschillende onderdelen weergegeven.

· Lay-out van de website of de webpagina, Hierbij wordt inzichtelijk gemaakt hoe de verschillende elementen met elkaar in verbinding staan.

· Navigatie tussen de verschillende onderdelen van een webpagina of website

· Functionaliteiten van de verschillende elementen dus op welke manier de verschillende elementen de interactie, het gebruiksgemak en de efficiëntie van de website bepalen.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency