Comment

Betekenis: Comment

Ook wel: reactie

Een comment is een reactie op een artikel, post, video of andersoortige content geplaatst op een websiteweblog of social media, zoals Facebook of YouTube.  Het kunnen plaatsen van commentaar onder een artikel is een vorm van user generated content. De opkomst van reactiemogelijkheden wordt tot één van de onderdelen van het “web 2.0” gerekend.

Door de mogelijkheid aan te bieden om comments te plaatsen wordt interactie tussen makers en lezers en tussen bezoekers onderling mogelijk. Bij veel standaardsystemen voor weblogs en contentmanagement, waaronder WordPress, zijn reactiefunctionaliteiten standaard aanwezig of kunnen deze in de vorm van modules worden toegevoegd.

De stap voor bezoekers om een comment achter te laten wordt zo klein mogelijk gehouden als voor het plaatsen van een reactie geen account of registratie nodig is. Om te voorkomen dat reacties die niet door de beugel kunnen worden geplaatst kan moderatie vooraf of achteaf worden toegepast. Voor massaal automatisch geplaatste ongewenste reacties, oftewel commentspam, kan met behulp van technische filters zoals captcha’s een stokje worden gestoken.

Op sommige platforms, zoals Twitter, bestaat een reactie uit een post op de eigen tijdlijn met een verwijzing naar het bericht waarop wordt gereageerd. In dat geval wordt de reactie niet aangeduid als comment maar wordt het een reply genoemd.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency