E-mailadres

Betekenis: E-mailadres

E-mailadressen worden gebruikt om berichten die worden verstuurd via e-mail bij de juiste ontvanger af te leveren. Een e-mailadres kan worden verkregen bij een provider van internettoegang, na het registreren van een domeinnaam of via een webmaildienst als GMail.

Dit adres bestaat uit drie onderdelen:

Voorbeeld van een e-mailadres: naam@marketingtermen.nl.

Bedrijven en andere organisaties hanteren naast persoonsgebonden e-mailadressen ook algemene e-mailadressen (zoals info@domeinnaam.nl, verkoop@domeinnaam.nl en support@domeinnaam.nl), waarvan de inkomende e-mail door één of meerdere medewerkers wordt ontvangen.

Al in de eerste voorlopers van het internet, in de jaren 1970, was er sprake van systemen om berichten uit te wisselen. De eerste e-mail zoals we die nu kennen werd verzonden in 1971 door Ray Tomlinson. Het bericht werd verstuurd tussen twee computers die naast elkaar stonden, maar fysiek alleen waren verbonden via het ARPANET. Tomlinson koos het apestaartje als scheidingsteken tussen ontvanger en netwerkadres omdat het in de praktijk niet zou voorkomen in de naam van ontvanger of het tweede deel van het adres. Dit was toen nog geen domeinnaam, omdat het DNS-systeem nog niet was uitgevonden.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency