Enhanced Ecommerce

Betekenis: Enhanced Ecommerce

Enhanced Ecommerce is een geavanceerd analytisch en rapportage framework dat wordt aangeboden door Google Analytics. Het is speciaal ontworpen om diepgaande inzichten te bieden in het online winkelgedrag van gebruikers. Dit framework gaat verder dan de basisfunctionaliteit van standaard e-commerce tracking, waardoor bedrijven gedetailleerdere informatie kunnen verkrijgen over hoe bezoekers omgaan met hun e-commerceplatform.

De voordelen van enhanced ecommerce

Enhanced Ecommerce biedt meerdere voordelen voor online retailers. Het stelt hen in staat om het aankooptraject van klanten nauwkeurig te volgen en te begrijpen, van productweergaven en winkelwagentje-interacties tot daadwerkelijke transacties. Hierdoor kunnen bedrijven specifieke knelpunten in het conversieproces identificeren en optimaliseren. Bovendien biedt Enhanced Ecommerce diepgaande analyse van productprestaties, zodat retailers kunnen zien welke producten populair zijn, welke vaak worden achtergelaten en welke het meeste opbrengen.

Met behulp van Enhanced Ecommerce kunnen marketeers ook geavanceerde segmentatie en targeting uitvoeren, waardoor ze hun advertentiecampagnes kunnen afstemmen op specifieke doelgroepen op basis van gedetailleerde e-commercegegevens. Dit resulteert in meer doeltreffende marketinginspanningen en uiteindelijk een verbeterde ROI voor e-commercebedrijven.

Categorieën

ebook

Download gratis E-books!

Ga naar de E-books

Gerelateerde blogs

Haal jij het maximale uit online?

Meer dan 100 ondernemers gingen je voor. Van ZZP tot multinationals.

Doe de SEO-scan

Laatste reviews

Marketing kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Alle rechten voorbehouden © 2023 - Online Marketing Agency